la Història

    L´any 1972 el Sr. Josep Solé arriba a Isona, procedent de La Fuliola. Allà realitzava tasques culturals com ara teatre, sardanes... i també un Festival d´Escala en Hi-Fi, conegut arreu de Catalunya.

    L´any 1974, enmig d´una conversa amb un conegut de La Fuliola que també realitzava tasques culturals, li proposa fer una trobada de jovent a Isona. Així doncs, es realitzà aquesta trobada. Es van ballar sardanes a la plaça de La Font i es va fer un dinar de germanor als Ponts dels Vivers. Tot xerrant va comentar-se el divertit que era pel jovent de La Fuliola el festival d´escala en Hi-Fi que feien ells, i van animar al jovent d´Isona a realitzar-ne un. Així doncs, l´any 1975 es va realitzar un festival d´escala en Hi-Fi a Isona a la plaça de l´Ajuntament.
    El Sr. Josep Solé assajava als participants de dilluns a dijous i els divendres pujava un grup de La Fuliola per tal d´ajudar-lo. El festival va constar de 12 cançons en Hi-Fi: 6 les van fer el jovent de La Fuliola i les altres 6 el jovent d´Isona. Aquesta va ser la llavor del que seria el 1r. Festival Escala en Hi-Fi d´Isona que es va realitzar l´any 1976, també a la plaça de l´Ajuntament. En aquesta plaça es realitzà el Festival 3 edicions (1976-78). L´any 1979 es decideix traslladar el Festival al local del Cinema, sota el Cafè Modern, per tal d´obtenir un benefici que a la plaça de l´Ajuntament no es podia obtenir ja que era difícil tancar tots els carrers. Però al local del Cinema només es van poder fer 2 edicions del Festival, degut a la seva poca capacitat i la gran expectació que creava el Festival any rera any.

    L´any 1981 es tria el pati de l´escola per fer-hi el Festival. Des de llavors el Festival no s´ha mogut mai d´aquest reciente.

 

Si coneixes dades que poden ajudar a completar o corregir aquesta informació, utilitza el correu web.